4. Legend Rally Show 2017

Tento volný podnik se odehraje již počtvrté a je, stejně jako v minulých letech, zaměřen především na Historiky. Výjimku ve startovním poli pak budou tvořit Junioři a moderní dvoukolky. Připraveno bude celkem 7 rychlostních zkoušek na různorodém povrchu, převažovat bude kluzký beton.

Cílem této akce je svezení se před ostrou sezónou a hlavně testování nového technického zázemí Next RC Rally Championship. Z tohoto důvodu je pro všechny jezdce snížena výše obvyklého startovného.


Hlavní kategorií je tedy Historic Trophy, vycházející z pravidel Next RC Rally Championship, podkategorii tvoří vozy tzv. LegendWRC, přesněji starší WRC do roku 2006 (např. Toyota Corolla WRC, Škoda Octavia WRC, Škoda Fabia WRC, Citroën Xsara WRC, Peugeot 206 WRC,
Peugeot 307 WRC, Seat Cordoba WRC, Hyundai Accent WRC, Mitsubishi Lancer WRC, Ford Escort WRC, Ford Focus WRC '99 - '06, starší Subaru Impreza WRC od roku '98 do specifikace S12B '07 - zde výjimka do roku 2007, verze sedan). Případnou konkrétní specifikaci upřesní pořadatel po dohodě s jezdcem při přihlášce. Pohon vozů může být libovolný, tedy 2WD i 4WD, platí tak stejné pravidla jako v šampionátu Next RC Rally, tedy i starší dvoukolky spadají do Historic Trophy. Samozřejmostí jsou pro Historiky předepsané pneumatiky Sedan Hawk bez úprav, pro LegendWRC jsou to Rally Block bez úprav.

Zcela oddělené samostatné hodnocení budou mít jezdci Junior Trophy, pro které žádné omezení neplatí, tudíž mohou startovat i s moderními vozy WRC, R5 a S2000 na libovolných pneu. Stejně tak i modernější F2 (opět dle pravidel). Zvlášť budou vypsány ještě Lady Trophy pro dívky a Junior Academy pro jezdce mladší osmi let (mohou startovat zároveň v libovolné kategorii - F2, Historic Trophy, LegendWRC - ovšem za podmínek použití předepsaných pneu pro danou kategorii).

Jedná se především o show spojenou s testováním, takže věříme, že se všichni na "Legendách" dobře pobavíte. Těšíme se na vaši hojnou účast.

  (Připomínáme, že pro přihlášení na závody je třeba použít nový přihlašovací email: prihlasky"zavináč"nextrcrally.cz)