5. Legend Rally Show 2018 s velkými změnami

Pátý, tedy "půlkulatý" ročník tohoto volného podniku je podobně, jako v minulých letech, zaměřen na Historiky. Letos však dochází k výrazné změně. Dřívější výjimky pro juniory a F2 se starty s různými vozy už nyní neplatí a startovní pole se bude skládat výhradně z vozů Historic Trophy a LegendWRC
Zůstává hodnocení Junior Trophy, ovšem i tito soutěžící můžou startovat pouze s karosériemi určenými pro Historic Trophy a
LegendWRC. 
Nelze použít ani modernější F2.


Historic Trophy bude opět tou hlavní kategorií, když použití karosérií vychází z pravidel Next RC Rally Championship. 
Podkategorii tvoří vozy tzv. LegendWRC, přesněji starší WRC do roku 2006/2007 (např. Toyota Corolla WRC, Škoda Octavia WRC, Škoda Fabia WRC, Citroën Xsara WRC, Peugeot 206 WRC, Peugeot 307 WRC, Seat Cordoba WRC, Hyundai Accent WRC, Mitsubishi Lancer WRC, Ford Escort WRC, Ford Focus WRC '99 - '07, starší Subaru Impreza WRC od roku '98 do specifikace S12B '07 - pouze verze sedan, malou výjimku mají Mitsubishi Lancer Evo 7 z nichž vychází verze Lancer WRC). Případnou konkrétní specifikaci upřesní pořadatel po dohodě s jezdcem při přihlášce.
Příklad karosérií, které nelze použít:
Subaru Impreza WRC verze hatchback S12B '08 , Subaru Impreza WRX/STi, Citroën C4 WRC, Citroën DS3 WRC, VW Polo R WRC, Ford Fiesta RS WRC, Hyundai i20 WRC, Mini JCW WRC, Suzuki SX4 WRC, všechny S2000 a R5, Mitsubishi Lancer Evo 8,9,10.

Pohon vozů může být libovolný, tedy 2WD i 4WD. Velkou novinkou je možnost použít libovolné pneumatiky v obou dvou zmíněných kategoriích.

No a aby těch změn nebylo málo, tak se podíváme do zcela nové lokality ve Vizovicích. K dispozici by mělo být zastřešené zázemí, WC a dostatek parkovacích míst. Povrchem bude klasický asfalt a část bude tvořit zámková dlažba, v plánu je celkem 7 rychlostních zkoušek.  

Doufáme, že na téhle tradiční show se všichni účastníci dobře pobaví a krom toho si užijí i ty krásné legendární rally vozy.


  pozvánka na soutěž




Tým NRC