Next Hockey Tour - Stiga Next Challenge 2019

V polovině února se odehrál již tradiční turnaj ve stolním Stiga hokeji, pojmenovaný Stiga Next Challenge 2019. Stejně jako v loňském roce, se i tento 6. ročník uskutečnil v příjemném prostředí hospůdky "Lepa" ve Fryštáku. Hlavní organizátor, sponzor a duchovní strůjce celé akce Martin Vavřička přichystal proti minulému roku malinko jiný systém hraní, když pro začátek sestavil tři základní skupiny. Sešlo se zde totiž hned 18 hráčů a poprvé v historii turnaje se hrálo na třech hřištích. Z pravidelnějších účastníků nechyběl v téměř nikdo, zajímavostí byla snad jen absence loňského velkého překvapení HC Autosport (Jan Vaškovič). Naopak zde byli i nějací nováčci. Reprezentace pořadatelské skvadry Next RC Rally byla tento rok zcela kompletní, když poprvé nastoupil i domácí tým HC Lepa (Josef Pekař).

Po představení jednotlivých zástupců a po slavnostním zahájení proběhlo klasické rozlosování do základních skupin:

Sk. A: Philadelphia (Ondřej Macík), Galaxy Team (Jan Fiala), Olimpija Ljubljana (Ondra Dočkal), HC Black Seals (Pavel Vavřička), Steakham (Ivo Navrátil), HC Lepa (Pepa Pekař)

Sk. B: HC Bedárna Hawk (Josef Macík), Odborář Sokolovo (Martin Vavřička), HC Náměstí (Tomáš Januška), CK Orion (Martin Fiala), HC Vikingus (Bohdan Sedláček), HC Budy (Karel Balajka)

Sk. C: RC Traktor Čeljabinsk (Radek Hobza), HC HYC Herentals (Petr Matulík), HC Malba Gang (Zdeněk Kolaja), HC Údržba Máca (Petr Macík), Krasnaja Armija (Michal Odstrčil), SHC Mexico (Richard Orsava)

Jako vždy, hned o začátku se odehrávaly velmi dramatické boje a padlo i nejedno překvapení. Každý zápas měl dvě poloviny po čtyřech minutách, a při jednotlivých duelech byli přihlížející a mnohdy mocně skandující fanoušci ve varu. Po odehrání základní části bylo na řadě čtvrtfinále, do kterého postoupily přímo dva nejlepší kluby z každé skupiny, na ostatní pak čekalo vyřazovací předkolo, z něhož se vykrystalizovali další čtvrtfináloví účastníci. Šanci postoupit a případně vyhrát tak měl každý, i když třeba neuspěl v základní skupině. 
Čtvrtfinále probíhalo dále v mini-skupinách, kde se hrálo systémem každý s každým, z čehož poté vznikla nejlepší čtveřice pro semifinále. 
Nutno dodat, že zástupci Next RC Rally zde moc nezazářili. Po strhujícím úvodu se dál nedostal ani "nejsoutěživější Pan překvápko" HC Lepa (Pepa Pekař), ostatní zahráli takový svůj standard (někdo ten lepší, někdo průměrný), menším "propadáčkem" by se snad dalo nazvat vystoupení hokejistů Olimpija Ljubljana (Ondra Dočkal). Světlou výjimkou byl snad jen dlouhodobě kvalitní RC Traktor Čeljabinsk (Radek Hobza) postupující do soubojů o medailové umístění. V semifinále však záhy podlehl vítězi předminulého ročníku HC Bedárna Hawk (Josef Macík) a v napínavém klání o 3. místo se musel nakonec sklonit i před týmem HC Údržba Máca (Petr Macík). 
Velké a nervy drásající finále si stejně jako loni zahrála Philadelphia (Ondřej Macík) proti HC Bedárna Hawk (Josef Macík) a stejně jako loni zvítězil o jediný gól (4:3) klub Philadelphia. Ten se stal již počtvrté vítězem tohoto hokejového turnaje.

Na závěr je třeba poděkovat všem zúčastněným za bezvadnou atmosféru, a samozřejmě především Marťovi Vavřičkovi za kompletní dokonalý výsledkový servis, bezvadnou organizaci a za pohoštění i ocenění pro všechny.

 


  Výsledky všech zápasů a konečné pořadí                                                             Historická tabulka týmů po 6. ročníku


 

 



                                                                                                                                                                               „Loa“ NRC